neděle 28. srpna 2016

Šťastné chvilky #2

Od té doby, co jsem se rozhodla, že s Vámi budu sdílet různé šťastné momenty, uběhlo již několik měsíců a žádný nový příspěvek nepřibyl. Rozhodla jsem se to tedy napravit a zveřejnit některé ze svých zážitků. Kdyby někoho přesněji zajímalo o co se jedná a chtěl se zapojit, může se dočíst více v prvním článku.
  •   Humans of Budějovice
Tohle rozhodně nebyla jen malá šťastná chvilka, ale obrovský zážitek. Jednalo se o takové spojení divadelní hry a sociologického výzkumu, kde 100 obyvatel Českých Budějovic chodilo po jevišti a odpovídalo na různé otázky. Možná to takhle nezní tak skvěle, ale já jsem z toho vážně nadšená. Mé nadšení je určitě způsobeno i společností, do které jsem se díky tomuto projektu dostala. Děkuji.
Zrychlený záběr našich pohybů po jevišti. Představení bylo zaznamenáno i jako dokument, který je ke shlédnutí zde.

  • Zmrzlina o přestávce

V den odpoledního vyučování máme jednu delší přestávku a blízko školy prodávají točenou zmrzlinu. Kdo by toho v tomto počasí nevyužil?

  • Víkendová procházka lesem

Jedna z věcí, které jsem již delší dobu potřebovala, byla vyčistit si hlavu. K tomu byla procházka jako stvořená – poslouchala jsem zpívající ptáky, šum lesa a pozorovala všelijaký hmyz a při tom si pro radost cvakala foťákem.

  •   70 "liků" u fotky na instagramu
Nejsem člověk, který by „hrál na lajky“ a instagram jsem si zakládala jen z toho prostého důvodu, že jsem měla potřebu s někým své fotky sdílet, když už jich mám plný počítač a stále se zaplňuje dalšími. A přesto člověka potěší, když se někomu jeho fotky líbí a ocení to byť jen takovým malicherným symbolem.  
  •   Dobíhání autobusu
Šla jsem zrovna ze školy, když jsem na druhé straně silnice zpozorovala starší paní, pravděpodobně s její vnučkou, jak běží, protože přijížděl autobus. Často vídám, nebo i zažívám, že člověk autobus doběhne, řidič zavře dveře a odjede. Proto mi nyní vykouzlilo úsměv na tváři, když řidič v momentě, kdy dojel na úroveň babičky s vnoučetem zpomalil a jel téměř stejnou rychlostí, jakou oni běželi. Takové drobné milé gesto.

A co udělalo v posledních dnech radost Vám? 

2 komentáře:

  1. Ty Humans of Budějovice, to je tak úžasný! Hrozně mě zamrzelo, že tam taky nebydlím. :D Fakt naprosto skvělý projekt, muselo být úžasné se toho účastnit. :)
    Taky jsem nedávno překročila pomyslnou hranici 70 lajků na Instagramu. :D
    Nicméně, ta tvá fotka je hrozně dobrá!
    A točená zmrzlina u školy, to musí být bezva.
    Mně udělalo radost hlavně vidět kamarády po prázdninách. Pak taky skvěle postavený rozvrh, volný týden, který mě od pondělí čeká a taky informace, že budeme letos na gymplu opět dělat muzikál. Hlavní role nechci, ovšem komparz bych se zbylými našimi sboristy dělala moc ráda. :)
    Měj se pěkně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, bylo to naprosto boží! :)
      Díky moc :)
      Jojo, je to paráda. Navíc tam většinou dělá takový milý starší pán. A když u sebe člověk třeba zrovna nemá peníze, ale je tam s partou lidí, která si dává zmrzlinu, natočí mu alespoň malinkou zdarma :)
      Krásné šťastné chvilky :) Jé, muzikál, to musí být super :) Tak přeji, aby ti ten komparz vyšel :)
      Ty také :)

      Vymazat