čtvrtek 16. srpna 2018

Jak důležité je kousání? | Nedieta

Autor: Mgr. Jan Kosek 
Rok vydání: 2017
ISBN: 978-80-270-3082-8
Počet stran: 99
Anotace: Je spousta knih o tom CO jíst, tato je o tom JAK! Jednoduchý a  hlavně “žitelný” návod k  tomu, jak mít zdravé, spokojené tělo. Mějme svá těla rádi!
Web: http://www.nedieta.cz/

Upřímně se přiznám, že do té doby, než mi přišel email z GetFound, jsem o knize neměla nejmenší ponětí. Pravděpodobně se nedostala do mého povědomí proto, že byla vydána samonákladem nebo proto, že nebyla řádně propagovaná. Nebo se mi zkrátka informace o knize o dietách vyhnula, protože běžně to není zrovna můj obor. A proč jsem se tedy rozhodla, že se do knihy pustím?

Ačkoliv jsem nikdy neměla problémy s nadváhou (spíše mám občas problémy opačného rázu), neznamená to, že bych se nezajímala o zdravou stravu. Myslím si, že bychom se o ní měli alespoň trochu zajímat všichni, protože má bezpochyby dopad na naše tělo a zdraví, a to máme jenom jedno. Zní to trošku jako klišé, ale je to tak. 



A o čem tedy tato kniha je? Vlastně se v ní o jídle ani moc nemluví. Spíše se v ní řeší jezení, kterému snad nikdy nikdo nevěnoval tolik pozornosti. Autor dokázal na 41 stránkách rozepsat, jak důležité je kousání a jaké důvody máme k tomu, abychom mu věnovali více pozornosti než doposud. Zdá se vám to absurdní? Možná na první pohled, ale věřím, že po dočtení této knihy už se na to budete dívat jinak. 


Výše zmiňuji, že pan Mgr. Jan Kosek dokáže na 41 stránkách mluvit o kousání. Jak to, že má tedy kniha stránek o něco více? Je totiž rozdělená na 2 části - teorie a praxe. V praktické části jsou připraveny kolonky na zapisování váhy a mír, aby člověk (v případě, že knihu čte, protože chce zhubnout) mohl lépe pozorovat změny. 21 dní je poté hlavně na vás, aby se vám informace o důležitosti kousání dostatečně dostala pod kůži a brala ji již jako automatickou věc. Ke každému dni autor připsal komentář s radami, tipy, historkami… Věřím, že díky tomu si těch 21 dní s knihou užijete! 


Jedná se sice o naučnou literaturu, ale četla se opravdu velmi snadno. Autor nám předává informace naprosto lidsky, bez zbytečných přechytřelých výrazů, kterým by stejně většina běžných čtenářů ani nerozuměla. Mezi nejzajímavější informace, které jsem se v knize dočetla patří, jak se rapidně změnil obsah živin v ovoci a zelenině, a také jaká je negativní stránka smoothie. 


Příjemným bonusem je, že kniha je nádherně graficky zpracovaná. Radost pohledět!



Celkové hodnocení: 5/5
Děkuji GetFound za poskytnutí knihy na recenzi!
Také děkuji eshopu Pro mlsouny za to, že k balíčku přibalili jednu z nejlepších čokolád, co jsem kdy ochutnala.

Soutěž!

Mně už kniha předala všechny informace, co mohla, a teď je na čase, aby se ty informace dostali k dalším lidem… proto svou knihu věnuji jednomu z vás! A díky GetFound.cz obdrží knihu ještě někdo další! Budou tedy celkem 2 výherci - jeden zde na blogu a druhý na instagramu. Můžete se tedy zúčastnit soutěží na obou místech a zvýšit tím svou šanci na výhru ;)

Pravidla soutěže:

Účastnit se mohou všichni s doručovací adresou v ČR starší 18 let. Účastníci mladší 18 let musí mít svolení zákonného zástupce. Účastník soutěže souhlasí s uvedením e-mailu pro kontaktování v případě výhry a s případným zveřejněním křestního jméno a první iniciály příjmení v případě výhry. Namísto jména je také možné uvést přezdívku. Výherce bude náhodně vylosován a následně kontaktován e-mailem a vyzván k zaslání kontaktních údajů potřebných pro odeslání výhry. Soutěž probíhá od 16. 8. 2018 do  31. 8. 2018 (na instagramu od 17. 8. 2018)

První 2 body jsou povinné - musíte tedy splnit oba, abyste se mohli zařadit do slosování.


Soutěžní formulář:

4 komentáře: