pondělí 26. ledna 2015

Mé zájmy - fotografování


K fotografování jsem se poprvé dostala vcelku jako malá, avšak o něco později, než ke knihám. Poprvé jsem fotila na barevný film, fotila jsem vše možné a poměrně mě to bavilo.

Pak jsem na nějakou dobu fotit přestala. Když bratr dostal nový digitální foťák, začala jsem se o focení zase trochu více zajímat a neustále jsem si ho od něj půjčovala. Po chvíli jsem dostala svůj první fotoaparát. Byl jsem začala fotit na film, přičemž si film i fotografie sama vyvolávám. To mě vždy baví.
to takový malý nekvalitní, který se asi za rok zničil. Další foťák jsem obdržela před mou cestou do Anglie. Také se jednalo jen o takovou tu placku, ale už byl o něco lepší. Ten mi vydržel poměrně dlouho, i když jsem více fotila s bratrovým foťákem. Také
Až v červnu 2014 jsem dostala svůj první pořádný fotoaparát. Jedná se o starší zrcadlovku Nikon D70S s ještě starším objektivem. I přesto ho mám moc ráda, i když poslední dobou mě trochu zlobí tím, že si občas sám formátuje kartu.

Stále si plánuji podat přihlášku na některé s fotografických vysokých škol, ale vůbec nepočítám s tím, že bych se někam mohla dostat. Takže zatím více počítám se studiem literatury.

Formátování karty však není jediným problémem, který mě poslední dobou trápí. Nejsem spokojena s žádnými ze svých fotografií a zkrátka mám pocit, že fotografování mi vůbec nejde. Zastávám ten názor, že mé fotky jsou o ničem…
V posledních dnech mám tedy jakýsi fotografický blok, který mi nedovoluje příliš fotit. Pokusila jsem se vybrat i několik svých fotek, abych vám svou tvorbu představila, ale i to pro mě bylo velice těžké.














Doufám, že mi odpustíte můj dnešní částečně negativní článek. Příště vás čeká téma Turistický oddíl.

8 komentářů:

  1. Jé ty sou tak nádherné :-) A není to na psacím stroji ten dopis co si mi tenkrát poslala ? :-) To vlákno je úplně nejdokonalejší ( v látce) :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :)
      Ano, to je přesně on.
      Jojo, je to kov - nějaká síťka na letadle. Každopádně tahle fotka je spíše o půjčeném kvalitním makro objektivu.

      Vymazat
  2. Ty fotky jsou opravdu krásné. :) To kotě je úžasný! ^^
    Fotografování je pěkný koníček, já to mám také ráda, ale bohužel nemám foťák. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Tak to ti nezávidím. Já už si vůbec nedovedu představit, jak bych bez foťáku žila.

      Vymazat
  3. Nejsi spokojená? Panebože, jsou nádherný! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji mnohokrát :3 Ale mě prostě stále přijde, že těm fotkám něco chybí..

      Vymazat
  4. Ty fotky jsou úžasné, skvělé, krásné, dokonalé... nemám slov. Myslím, že můžeš být naprosto spokojená, i když Tvůj zádrhel chápu. Mohl by sis zkusit víc hrát s kontrastem, pozadím, nebo třeba světlem a stínem - pak spíš přijdeš na to, jaké fotky se Ti líbí, co na Tvých předchozích fotkách "chybělo" a jaký je Tvůj styl fotografování. Ale každý člověk vidí fotky jinak a vždycky se najde někdo, kdo je ocení :)

    OdpovědětVymazat