neděle 26. června 2016

Vandr knižních blogerů


Někteří z vás už možná tuto událost postřehli, jiní nikoliv. Proto se hodí začít pěkně od začátku.

Wayll vydala jednoho dne hezký článek o tom, jak šla s pár kamarádkami na výlet. S Marky jsme se toho nějak chytly a z věty "Tak třeba někdy uspořádáme nějakou společnou akci, kdo ví..." vznikla akce, na kterou bych vás teď všechny moc ráda pozvala a ráda bych se tam s Vámi potkala.

Nejprve vznikl název, postupem času jsme se dohodly na přibližném místě a dokonce se nám podařilo i téměř nemožné - našly jsme o prázdninách 3 dny (23. - 25. srpna), kdy máme všechny volno. Ve finále jsme už jen doladily trasu a vyřešily, kde budeme přespávat.

vodopád Bílá strž, zdroj
První den se sejdeme v obci zvané Prášily. Protože budeme přijíždět z různých částí republiky, tedy v různé časy, můžete si zkrátit čekání prohlídkou místní botanické zahrady, výběhu s bizony či archeoparkem. Samozřejmě nás čeká i první cesta a to k jezeru Laka. První noc přespíme v nocovišti Hůrka, což je jedno z mála míst, kde můžeme v Národním parku beztrestně tábořit, pod vlastními stany.

Druhý den nás čeká 14,6 km dlouhá trasa Národním parkem, vedoucí přes Železnou Rudu (odkud můžete napsat například nadšené pohlednice domů) až po Špičák, kde nás čeká další přespání. Protože se nacházíme stále v NP, muselo se nocování nějak vyřešit. Aktuálně jsou dvě možnosti - přespání v jedné tělocvičně (200Kč/noc) nebo horská chata Kamzík (216Kč/noc pro osoby nad 18, mladší sleva), ke které se aktuálně přikláním více.
Třetí den uvidíme Čertovo jezero, Černé jezero a vodopád Bílá strž. Skončíme v Hamrech, odkud se vydáme zpět do svých domovů.
Celou 38,9 km dlouhou trasu si můžete prohlédnout na mapě. (kliknutím na fotku se dostanete přímo na mapy.cz).


Před odjezdem budeme chtít závazné přihlášky, proto mi můžete v případě zájmu nechat v komentáři email nebo sledovat událost na facebooku.

Doufám, že se uvidíme!
Jackelin Mandragor

5 komentářů:

  1. Týjo, to zní super. Škoda, že jsem až na druhé straně republiky :). Určitě nafoťte nějaké fotky, bude to určitě skvělá zábava! :).

    OdpovědětVymazat
  2. Původně jsem si myslela, že půjdu s vámi, ale v tomto termínu se mi vyskytlo něco jiného, takže bohužel. Ale jak píše Ailin, foťte ostošest ;) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda.. :( Ale tak snad příště. Určitě ti vyfotíme sebe i krajinu ;)

      Vymazat
  3. Tyjo, vypadá to fakt skvěle, škoda, že jsem jako Ailin na druhé straně republiky. :/ Ale těším se na reakce a fotografie. ;)

    OdpovědětVymazat