pátek 20. února 2015

Čokoládové tartaletky

Já nevím jak vy, ale já bych se rozhodně nazvala milovníkem čokolády. Když jsem tedy narazila na tento recept, hned jsem věděla, že ho musím vyzkoušet. No koho by nelákala představa křehkého těsta v kombinaci s čokoládovým krémem? 

Těsto:
150 g hladké mouky
75 g cukru krupice
75 g másla
1 žloutek
1 lžíce vody
Špetka soli

Krém:200 g čokolády na vaření
200 ml smetany ke šlehání
30 g másla
Postup:
V míse smíchejte všechny ingredience potřebné na výrobu těsta. Pořádně prohněťte, aby se těsto spojilo v jeden celek. Poté ho dejte na hodinu odležet do lednice.
Po vyndání z lednice těsto „vmačkejte“ do olejem vymazaných formiček – můžete použít vcelku jakékoliv (já použila formičky na košíčky, ale než jsem je objevila, chtěla jsem použít plech na muffiny). Dna košíčků propíchejte vidličkou. Všechny košíčky vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte přibližně 15 minut.
Do hrnce nalijte smetanu a přiveďte k varu. Jakmile se smetana vaří, přidejte k ní na kostičky nalámanou čokoládu a plotnu vypněte. Míchejte smetanou, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Pak přidejte máslo a nechte krém trochu zchladnout.
Když je krém chladnější, ale stále tekutý, pomocí lžičky jím naplníme košíčky, samozřejmě již vyndané z formiček. Celé tartaletky pak dáme do lednice ztuhnout a můžeme je konzumovat. Měly by se udržovat stále v chladném prostoru.




Pro mě byl osobně největší problém dostat těsto z formiček. Možná jsem je nechala moc zchladnout, a proto to šlo hůře. Také by možná pomohlo, kdybych těsto rozválela, vykrojila a vložila do formičky, než abych ho tam vmáčkla. V každém případě tartaletky u rodiny zabodovaly.

8 komentářů:

  1. To tedy doufám, že k nim přidáš i recept... Aspoň budeme mít o prázdninách s kamarádkami co vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jste je zkoušely, dej vědět jak se povedly ;)

      Vymazat
  2. Vypadá to krásně. Už se těším na recept. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda to vypadá báječně! ♥ Recept si vytisknu a vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je to moc dobré :) Pak dej vědět, jak se ti tartaletky povedly :)

      Vymazat