2,5 kg jablek
½ balíčku vanilkového pudinku
Postup
1. Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na menší kousky.
(Není nutné, ale je to rychlejší)
2. Nakrájená jablka dáme do hrnce a nalijeme do cca 4 cm
vodu.
3. Podušená a změklá jablka rozmixujeme ponorným mixérem.
V případě chuti a potřeby můžete přidat cukr či skořici.
4. V trošce vody rozmícháme pudink.
5. Ztlumte plotnu, nalijte pudink a bez přestání míchejte.
(Opravdu ztlumte a míchejte, jinak začne hodně prskat)
6. Hotovou jablečnou přesnídávku nechte trochu zchladnout
a poté nalijte do skleniček. Pokud ji chcete uchovávat déle, doporučuji
sterilovat (cca 20 minut).
Rady a tipy
1. Opravdu si dávejte pozor, až přidáte pudink! Já
bohužel tak opatrná nebyla a málem jsem přišla o oko (naštěstí to odneslo jen
oční víčko – měla jsem na něm puchýř).
2. Ve fázi, kdy dusíte jablka, můžete do hrnce přidat
další ovoce – například borůvky, jahody, … Ovoce může být klidně mražené nebo
kompotované.
Napište mi prosím do komentářů, zda vám vyhovují recepty na tomto knižním blogu nebo jste pro přesunutí na speciální blog.
Super recept! Určitě vyzkouším! :-).
OdpovědětVymazatA jsem pro, abys recepty dávala sem. Patří to k Tobě a je zbytečné, abys kvůli tomu zakládala další blog. Čtenáři Tě alespoň poznají i z jiných úhlů :-).
Vyzkoušej, je to mňamka! :)
VymazatMoc děkuji za názor :)
Téda mňam, to vypadá dobře.
OdpovědětVymazat