úterý 29. března 2016

Minirecenze na omalovánky

101 mandal pro krásný den

Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2014

Mám takový pocit, že jsem si tyto omalovánky pořídila o chvilku dříve, než se se všemi omalovánkami roztrhl pytel. Zaujaly mne hned, jak CooBoo oznámilo, že je vydá, protože jsem měla takové mandalové období.

Nejprve zmíním asi tu negativní část, ať už to máme za sebou. Bohužel jsou některé mandaly špatně oříznuté, protože se celé nevešly na stránku. Pro tyto omalovánky by se rozhodně více hodil čtvercový formát.
Dále mi připadá, že někdy mají omalovánky opravdu tlustou čáru, což je dle mého také škoda, ale s tím nakladatelství asi nic moc udělat nemohlo.

Jako pozitivní vnímám to, že omalovánky mají vytrhávající listy, takže když mandalu vybarvíte a zalíbí se vám, můžete ji jednoduše vytrhnout a někam vystavit.
Papír je bílý, tvrdý a kvalitní. Upřímně mi přijde nejkvalitnější z těchto porovnávaných omalovánek.



Omalovánky, co mají koule

Nakladatelství: BizBooks
Rok vydání: 2016

Myslím si, že už jen podle názvu musí zaujmout každého! Ale rozhodně pro každého nebudou... Nejsou to totiž klasické omalovánky, na které jsme zvyklí. Trochu mi připomínají destrukční deník a podobné knihy, protože občas je na vás, abyste je doplnily, jak uznáte za vhodné. Pokud toužíte po spoustě malých ploch, které budete moci hodiny a hodiny vybarvovat, raději si je nepořizujte, protože takových ploch v nich příliš nenajdete.

Jejich nevýhodu vidím hlavně ve vystřihovacích částech. Bohužel jsou totiž potištěné i z druhé strany, takže pokud chcete něco vystřihnout, musíte se s nějakou omalovánkou rozloučit...

Jinak v nich však příliš negativ neshledávám. Rozhodně se jedná o omalovánky, u kterých se pobavíte, a které vás vytrhnou ze stereotypu. Papír je taktéž bílý, tvrdší a kvalitní.



Mudlovské omalovánky

Nakladatelství: Albatros
Rok vydání: 2015

Tyto omalovánky rozhodně nesmí ujít žádnému fanouškovi Harryho Pottera. Navíc je to něco nového, což určitě ocení všichni, kteří mají všechny knihy přečtené několikrát, podobně jsou na tom i se shlédnutím filmů a někdy i s počítačovými hrami.

Mají opravdu tvrdý hřbet, což by se u knihy mohlo normálně zdát jako pozitivum, ale u omalovánek tomu tak úplně není. V Mudlovských omalovánkách navíc naleznete i obrázky, které jsou přes dvě strany a to je pak s vybarvováním prostředku obzvláště velký problém.

Každopádně se na nich vyřádí milovníci malých plošek, kterých je zde požehnaně. Někdy možná až moc malých...

Na rozdíl od předchozích omalovánek je papír nažloutlý, ale myslím si, že to vás ve vybarvování nijak neomezuje. Opět se jedná o tvrdší papír.
Oceňuji barevné předlohy vzadu, které vás mohou inspirovat, když si při vybarvování nevíte rady. Ale někdy je dobré popustit uzdu fantazii, protože kdy jindy můžete zjistit, jak by vypadal například takový Ron se zelnými vlasy?




 Za obstarání recenzních výtisků posledních dvou omalovánek děkuji nakladatelství Fragment.

6 komentářů:

  1. Ty od CooBoo znám jen z obchodů, ale nemám je. Mudlovské omalovánky už mám z části vybarvené. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak se ti vybarvují? Já je raději začala vybarvovat vodovkami, protože pastelkami by mi z nich asi upadla ruka :D

      Vymazat
  2. Já moc na omalovánky nejsem :) Nemám na to čas a asi bych ani neměla trpělivost. Raději si přečtu dobrou knihu.

    OdpovědětVymazat
  3. Super minirecenze :) Docela mě lákají mandaly od CooBoo, asi neodolám. Na tu droboť v potterovských omalovánkách bych neměla nervy :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem se na antistresové a vzato kolem a kolem ani na ty normální omalovánky pořád ještě nedostala, i když to mám v plánu. Zmiňované kousky ale vypadají při nejmenším zajímavě :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mám omaľovánky Harry Potter a tie sa mi veľmi páčia z polovice sú už vymaľované.
    A tie od vydavateľstva CooBoo vyzerajú tiež pekne.

    OdpovědětVymazat