čtvrtek 24. prosince 2015

Vánoční knižní TAG

Na tento TAG mne nominovala Marky. Chtěla jsme ho zveřejnit již dříve, ale nedostala jsem se k tomu. Tak alespoň tento článek využiji k tomu, abych Vám všem popřála Šťastné a Veselé! :) Přeji ať najdete pod stromečkem alespoň jednu knihu, kterou jste si přáli. A hlavně přeji, abyste si našli co nejvíce času na čtení ;).

Zdroj

1) Stromek - Jakou knihu by sis nejvíce přál/a najít pod stromečkem?
Mám spoustu knih, které si plánuji pořídit a tak by mne potěšila téměř každá kniha. Největší radost by mi však asi udělal třetí anglický díl Harryho Pottera (protože právě dnes dočítám díl druhý). A nebo by mi udělalo radost Století páry od P. Schinka. 
Bohužel už teď vím, že žádnou knihu nedostanu. Tedy nevím jestli třeba od nějaké babičky či tetičky, ale to spíše ne. A ani Knižíšek mi letos nedorazil, i když stále doufám, že se jen někde zapomněl a dorazí po Vánocích. Tak jako tak si určitě nějakou knihu alespoň nadělím sama ;)

2) Rodina - Se kterou knižní postavou bys nejraději strávila Vánoce?
S otázkami tohoto typu mám vždycky problém. I když se mě někdo ptá po několikáté, stále nejsem schopna jasně odpovědět na tuto otázku. Zkrátka nevím. Nejraději bych to nechala náhodě a počkala, kdo první zazvoní u mých dveří. Pak by to byla radost dvojitá – z překvapení a ze stráveného času s ní. 
Protože bych asi měla nějak odpovědět, řeknu to samé, co jsme řekla posledně, když mi byla tato otázka položena. Vánoce bych ráda strávila s jedenáctým Doktorem. Není to sice čistě knižní postava, ale snad to nevadí.

Zdroj
3) Ozdoby - Jakou knihu sis pořídil/a pouze kvůli obálce?
První kniha, kterou jsem teď spatřila ve své knihovně a odpovídá tomuto požadavku je Miniaturista. Bohužel jsem knihu ještě nečetla, tak nevím, zda mne nadchne či nikoliv.

4) Koledy - Která kniha ti vlezla do hlavy a nemohl/a jsi na ni přestat myslet?
Takových knih mám rozhodně několik. Myslím, že za zmínku stojí série Letopisy z hlubin věků, která mne dosti ovlivnila v mém myšlením. Hlavně díky těmto knihám jsem se začala více zajímat o pohanství.

5) Cukroví - Jaká kniha je tak sladká jako (tvé oblíbené) cukr1oví?
Já na ty „slaďárny“ moc nejsem, takže asi nedokážu odpověď. Hm, ne, asi mne vážně nic nenapadne.

6) Dárek - Která kniha si pro tebe nachystala největší překvapení (rozuměj plot twist)?
Řekla bych, že sem bych mohla zařadit knihu Ostrov lhářů. Když jsme ji začínala číst, vůbec jsem nevěděla co čekat, jen jsem si říkala, že musím vědět, co na té knize všichni vidí. V žádném případě jsem nečekala, že mne kniha tolik nadchne. Hlavně ten konec! Kdo to četl, určitě ví, o čem mluvím ;)

7) Pohádky - Jaká je tvá oblíbená dětská knížka, ke které se rád/a vracíš?
Harry Potter! Poslední dobou nemám na re-readingy vůbec čas a přesto teď čtu již po několikáté druhý díl HP. A to už o něčem svědčí, ne? I když teď to čtu poprvé v angličtině.
Zdroj
8) Betlém - Kterého autora bys nejraději obdaroval/a a za co? Co bys mu daroval/a?
Asi bych obdarovala všechny autory, kteří nepíšou úplné braky. Ty, kteří mají nějakou svou myšlenku a nekopírují jen nápady ostatních. A všem bych dala nějaká kvalitní sypaný čaj, aby měli co pít, při psaní jejich dalších knih.

9) Sníh - Jakou knih bys nejraději zahrabala do sněhu a už ji nevytáhla?
Upřímně se snažím knihy neodsuzovat. Uznávám myšlenku, že každá kniha si najde nějakého čtenáře a je pořád lepší, když někdo čte nějakou nekvalitní knihu, než kdyby nečetl žádnou… 

10) Zvoneček - Kterou knihu je nejlepší číst o Vánocích a proč?
To je otázka no… Někdo zastává ten názor, že na Vánoce se zkrátka musejí číst knihy s vánoční/zimní tématikou, protože tak si užijete jejich atmosféru nejlépe. Jiní zastávají to, že v zimě je skvělé číst knihy, kde je spousta tepla a sluníčka, protože vás jejich čtení zahřeje (ne že by to zrovna o těchto Vánocích bylo potřeba). Já patřím do třetí skupiny čtenářů. Myslím si, že o Vánocích, stejně jako jindy, se můžou číst všechny knihy. A všechny jsou nejlepší, protože o Vánocích na ně má člověk čas a klid.

Říkám si, že na nominaci už je asi pozdě, ale pokud by se TAG ještě rozhodl někdo na poslední chvíli vyplnit, hoďte mi do komentářů odkaz, abych si mohla počíst ;)

A ještě jednou naposledy...
KRÁSNÉ VÁNOCE!

5 komentářů:

  1. Pěkný tag. :3 Zrovna na Ostrov lhářů se chystám, tak jsem zvědavá, jestli mě taky tak nadchne a překvapí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak dej určitě vědět, jak se ti kniha líbila ;)

      Vymazat
  2. Díky moc za vyplnění, i když je fakt, že na spoustu otázek se těžko odpovídá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co, ráda jsem ho vyplnila, i když s tím odpovídáním máš pravdu :D

      Vymazat
  3. Jéhe, konečně jsem narazila na bloggerku z Českých Budějovic, a ještě milovnici dobrých knih.

    OdpovědětVymazat