sobota 7. listopadu 2015

Domácí jablečná přesnídávka


Ingredience
2,5 kg jablek
½ balíčku vanilkového pudinku

Postup
1. Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na menší kousky. (Není nutné, ale je to rychlejší)
2. Nakrájená jablka dáme do hrnce a nalijeme do cca 4 cm vodu.
3. Podušená a změklá jablka rozmixujeme ponorným mixérem. V případě chuti a potřeby můžete přidat cukr či skořici.
4. V trošce vody rozmícháme pudink.
5. Ztlumte plotnu, nalijte pudink a bez přestání míchejte. (Opravdu ztlumte a míchejte, jinak začne hodně prskat)
6. Hotovou jablečnou přesnídávku nechte trochu zchladnout a poté nalijte do skleniček. Pokud ji chcete uchovávat déle, doporučuji sterilovat (cca 20 minut).

Rady a tipy
1. Opravdu si dávejte pozor, až přidáte pudink! Já bohužel tak opatrná nebyla a málem jsem přišla o oko (naštěstí to odneslo jen oční víčko – měla jsem na něm puchýř).

2. Ve fázi, kdy dusíte jablka, můžete do hrnce přidat další ovoce – například borůvky, jahody, … Ovoce může být klidně mražené nebo kompotované.

Napište mi prosím do komentářů, zda vám vyhovují recepty na tomto knižním blogu nebo jste pro přesunutí na speciální blog.

3 komentáře:

  1. Super recept! Určitě vyzkouším! :-).

    A jsem pro, abys recepty dávala sem. Patří to k Tobě a je zbytečné, abys kvůli tomu zakládala další blog. Čtenáři Tě alespoň poznají i z jiných úhlů :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Téda mňam, to vypadá dobře.

    OdpovědětVymazat