středa 10. června 2015

Ostrov lhářů

E-kniha
Autor: E. Lockhart
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Host
Počet stran: 264

Anotace: 
Přečtěte si to. A jestli se vás někdo zeptá, jak to skončí, prostě LŽETE!

Báječná rodina Sinclairových.
Soukromý ostrov.
Velice bystrá dívka, se kterou
je něco v nepořádku.
Skupina čtyř přátel — Lhářů —,
jejichž přátelství začne být destruktivní.
Revoluce. Nehoda. Tajemství.
Lži a další lži.
Pravá láska.
Pravda.

O této knize jste už asi všichni slyšeli. Všichni o ní mluví a nikdy si nemůžete být jistí, zda ten člověk zrovna lže či ne. Nic moc jsem o knize nevěděla a to ještě zvyšovalo mou zvědavost. Není tedy divu, že když jsem ji spatřila v seznamu nabízených e-knih k recenzi, měla jsem jasno. Musela jsem si Ostrov lhářů přečíst.
Zdroj

 Po propagační stránce se kniha opravdu překonala a co po té příběhové?
Hned ze začátku musím říct jedno – už dlouho jsem nepřečetla knihu za takovou chvilku, jako právě Ostrov lhářů. Opravdu jsem ji měla přečtenou jedním dechem.

Kniha je sepsána vcelku jednoduše, takže zde nenajdete příliš zdlouhavých vět. Možná vám ze začátku bude připadat, že je text napsán trochu zmateně, ale v průběhu zjistíte, že je to účel a že je to vlastně hrozně promyšlené.

Příběh vypráví o krásné bohaté rodině a jejich navenek dokonalému soužití. Ale v knize je krásně popsáno, jak negativní účinek může mít bohatství na lidi a jak můžou peníze ovlivnit jejich životy.

Upřímně od začátku až dokonce jsem byla napjatá, jak to vlastně všechno je. Těšila jsem se, až se dozvím, jak to skončí. Také jsem přemýšlela, proč je jako žánr udáván thriller, když mi to zatím připadalo spíše jak nějaké romantické young adult. Pak přišla poslední část knihy s názvem „Pravda“.  A já byla překvapena a dojata. Říkala jsem si, proč jen jsem knihu dočítala, že by mi bylo lépe, kdybych to nevěděla (Samozřejmě, že bych nutně potřebovala znát konec, to bych nevydržela. Ale zkrátka všechno moc prožívám). No a tak jsem po dočtení knihy nevěřícně zírala do stropu a nechávala po mém obličeji stékat slzu.

Přesto, jak rychle jsem knihu přečetla, tak mi neuvěřitelně dlouho trvalo sepsat recenzi. Zkrátka jsem si nějak nedokázala uspořádat myšlenky v hlavě. A asi je nemám pořádně uspořádané ani teď, protože kdybyste se mě zeptali, co se mi na knize tak líbilo, nedokázala bych odpověď. Řekla bych jen „Přečti si ji a uvidíš! Stojí to za to!“


Celkové hodnocení:  5/5
Za poskytnutí recenzní e-knihy mnohokrát děkuji internetovému knihkupectví KNIHCENTRUM.cz
E-knihu si můžete zakoupit zde nebo v papírové podobě zde.
Nejnižší cenu vám pomůže najít web srovname.cz

12 komentářů:

  1. Taky jsem si ji vybrala a zrovna teď začala číst :D No jsem zvědavá, jak to bude pokračovat a co je ten velký zvrat, o kterém všichni lžou ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ji objednanou, měla by mi přijít asi zítra a už se jí nemůžu dočkat. Skvělá recenze ;)

    OdpovědětVymazat
  3. presne tak, u nekterych knih proste nejde jen tak vysvetlit, proc se vlastne cloveku tak libi :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tuto knihu jsem si naprosto zamilovala, už teď vím, že si ji budu muset přečíst znovu. Jen těžko se mi na ni psala recenze, jelikož vyjádřit tu knihu slovy nelze!

    OdpovědětVymazat
  5. Achjo, já si tu knihu snad nakonec fakt pořídím! Ty recenze mě úplně dostávají. Chjo, chjo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořiď! :D A pak dej vědět, jak na tebe zapůsobila ;)

      Vymazat
  6. Když čtu tvoji recenzi podruhé - teď po dočtení knihy, moc se mi líbí, jak jsi ji napsala. Není to taková show, jakou jsem z knihy udělala já, ale to je možná dobře. Protože všechno, co jsi napsala, je pravda, a co není, to je lež ;)

    OdpovědětVymazat
  7. O knize jsem slyšela, a pořád jsem přemýšlela, jestli si ji přečíst nebo ne. Ale po tvojí recenzi už vím jistě, že ano :)

    OdpovědětVymazat