úterý 23. prosince 2014

Sedm smrtelných hříchů knihomolů TAG

Na tento tag mě nominovala Bee Doo. Její odpovědi naleznete zde.
Upřímně se musím přiznat, že pro mě bylo opravdu těžké vymyslet pro tento tag odpovědi. Odráží se to také na jejich délce. Tak snad mi odpustíte.

Chamtivost
1. Jakou nejdražší a nejlevnější knihu doma máš?
Pokud nebudu počítat recenzní výtisky, knihy co jsem dostala či vyhrála, nejlevnější knihou pravděpodobně bude Potkani a vlci, kterou mám z levných knih za devatenáct korun.
Nejdražší knihu jsem vybýrala i z těch, které jsem dostala, protože já si větešinou koupi drahých knih dovolit nemohu. Možná to bude Orákulum vizí, což je kniha i s kartami, jejíž cena se pohybuje kolem 450 Kč.

Hněv
2. Jaký autor v tobě vyvolává zlost?
Zlost ve mě vyvolává asi Božena Němcová. Nevím proč, ale její knihy zkrátka nemusím. Její Babička je jedinou knihou z našeho letošního seznamu povinné četby, kterou prostě číst nehodlám.

Žravost
3. Jakou knihu můžeš bez milosti lahodně hltat zas a znovu?
Takových knih mám více. Rozhodně tam patří Les mytág od Roberta Holdstocka. Dále bych nerada opomenula Paměti imaginárního kamaráda, které mne toto léto dosti natchly. A v poslední řadě nesmím zapomenout zmínit Harryho Pottera a prince dvojí krve.

Lenost
4. Jakou knihu jsi kvůli lenosti zanedbávala?
To je opravdu těžké říct. Možná bych mohla zmínit knihu Stříbrná židle od C.S.Lewise. Je to kniha, kterou jsem četla hrozně dlouho a nakonec jsem ji ještě nedočtla. Avšak nevím, zda je to úplně z lenosti. Řekla bych, že je to spíše kvůli tomu, že mi kniha úplně nesedla.

Pýcha
5. O jaké knize nejvíc mluvíš, abys vypadal jako inteligentnější čtenář?
Upřímně úplně nechápu tuto otázku. O knihách nemluvím proto, abych vypadala inteligentně, nýbrž většinou pro to, abych knihu doporučila dalším lidem. Ale vezmu to tedy alespoň tak, že v poslední době jsem hodně mluvila o jedné klasické knize. Jedná se o Evžena Oněgina, který mě poměrně dost nadchl.

Chtíč
6. Kterých vlastností si nejvíce ceníš na mužských a ženských postavách?
Nebudu to rzdělovat zvlášť na ženské a na mužské postavy. Shrnu to v jednom. Cením si totiž hlavně drzosti a pravdomluvnosti.

Závist
7. Jaké knihy by sis nejvíc přál dostat, jako dárek?
Sem mohu jednoznačně zařadit knihu Harry Potter - filmová kouzla. Je to kniha, kterou bych jednou moc ráda vlastnila, ale kvůli ceně jsem si jí stále ještě nepořídila.

8 komentářů:

  1. Super odpovědi! A ta drzost mě překvapila, s takovou odpovědí jsem se asi ještě nesetkala! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono upřímně možná je to tím, že jsem sama drzá a tak nějak mi je ta drzost sympatická :D

      Vymazat
  2. Pěkný tag, je dost zajímavý :) jak otázkami, tak tvými odpovědmi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Pokud se ti bude chtít, klidně ho vyplň - zajímaly by mne tvé odpovědi :)

      Vymazat
  3. S tou Babičkou to mám stejně, ta kniha mi taky nesedla. Vlastně žádnou knihu od Boženy Němcové moc nemusím, včetně Divé Báry. Snažila jsem se přelouskat právě Divou Báru, ale ve výsledku se mi to nepodařilo, protože mě to nebavilo,...

    Je to moc zajímavý tag. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě Divá Bára moc bavila a líbila se mi, tak snad mi sedne i Babička, uvidíme:)

      Vymazat
  4. Doufám, že s Babičkou od Boženy Němcové to nebudu mít taky tak! K maturitě ji totiž hodlám přečíst - to znamená v nejbližší době :D Tak uvidíme :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to přeji, ať se ti kniha dobře čte :) Mě zkrátka Němcová moc nesedla...

      Vymazat