pondělí 29. prosince 2014

Kniha kouzel TAG

Na tento zajímavý tag mě nominovala Camilla Barnet. Děkuji :)
V některých částech pro mne bylo těžké vyhnout se spoilerům, ale snažila jsem se.


1. Kouzlo, jež Vás přenese do děje jakékoliv knihy, přesně do chvíle, kterou si vyberete
Kam se necháte přenést, do jaké chvíle a proč?

Nechala bych se přenést do knihy Erebos. Do momentu, kdy Nick porvé hraje hru. Vyhodila bych ho od počítače a šla bych si zahrát. Ze hry jsem byla totiž hrozně našená. Představovala jsem si, jak skvěle vypadá a navíc se mi líbila i myšlenka úkolů mimo hru. Ale přenesla bych se tam jen na chvilku, abych se na hře nestala závyslou a abych se do toho moc nezapletla...

2. Kouzlo Vám umožní vytáhnout libovolnou postavu z knihy a přivést ji do reálného světa
Koho vytáhnete a proč? Co s ní uděláte v reálném světě?

Vytáhla bych jedenáctého Doktora ze Závoje smutku a pozvala bych ho na čaj. A proč? Protože je to prostě Doktor!
Samozřejmě bych nebyla sobecká a zase ho do knihy vrátila. Jen bych s ním strávila jeden večer... samozřejmě by to skončilo jen u toho čaje a povídání! ;)

3. Kouzlo, které Vám dá možnost přetvořit konec jedné knihy
 Který konec předěláte dle vašich představ a proč? Jak moc velký rozdíl mezi původním a novým koncem bude?

Samozřejmě, že mě opět jako první napadla kniha Trhni si!. Ale nebudu jí tu omýlat stále dokola a stěžovat si na konec. Možná bych přeměnila konec Holdsotockovo knihy Lavondyss. Sice nemám moc ráda šťastné konce, ale zde bych postavám torchu toho štěstí přála. Nebo bych to udělala tak, jako to většinou Holdstock dělá - nechala bych více otevřený konec a já bych si mohla žít v iluzi, že vše bude zase dobré.

4. Kouzlo má za účel zabít postavu z knihy dle Vašeho výběru ve Vámi zvolenou chvíli
Kterou postavu, kdy a proč zabijete? Jak to podle vaší teorie ovlivní děj knihy?
(Pozn. to, jak bude děj po smrti postavy pokračovat, je náhodné a vy nevíte, jak to nakonec bude)

Když to je strašně krutý! Všechny postavy do knih patří, ať už je mám ráda více či méně. Ale teď mě napadl někdo, koho vážně ani trochu nemusím. Není sice v knihách příliš často, ale stejně. Zabila bych Jamese Pottera, protože je to tak neuvěřitelně namyšlený, sobecký a pro mě nesympatický člověk! A místo toho bych pak dala Lily dohromady se Severusem. 
Děj by to ovlivňilo asi zásadně. Přinejmenším tak, že by se kniha určitě nejmenovala Harry Potter.

5. Když tímto lektvarem polijete stránku knihy, přehraje vám scénu, která se zrovna odehrává
Jakou scénu byste takto chtěli vidět na vlastní oči a né o ní jen číst a z jaké je knihy? Proč právě tuhle scénu?

Bohužel si nemohu vybavit, v jaké knize to přesně je, každopádně bych si vybrala scénu ze série Letopisy z hlubin věků. V té scéně se v dubovém lese zjeví bůh v podobě muže s parohy. Přesně takový je Cernunnos, ten mnou nejvíce oblíbený a milovaný bůh. Navíc ta představa je strašně krásná - podzimní dubový les, prozářený posledními paprsky slunce a uprostřed toho vše stojí Cernunnos ve své plné kráse. Pro mě ta nejkrásnější scenérie ze všech.

6. Lektvar, po jehož vypití se na 1 hodinu stanete hlavní hrdinkou/hlavním hrdinou vybrané knihy v libovolnou chvíli
Kým byste se stali a co byste udělali jinak?

Stala bych se Maxem z knihy Paměti imaginárního kamaráda a přenesla se do závěrečné části knihy. Vlastně bych nepotřebovala ani hodinu. Jen bych chtěl(už jsem se vžila do role Maxe) Budovi říct jedno velké díky a také to, jak moc jsme ho měl rád a co pro mě znamenal.

7. Lektvar, který vymaže zvolenou knihu ze světa i z paměti lidí
Kterou knihu byste bez výčitek nechali přestat existovat? Čím se provinila, že si něco takového zaslouží?

Tak to vím naprosto přesně! Kuchařka Ládi Hrušky! Láďa Hruška je člověk, kterého nemůžu ani cítit. Mé srdce tíží to, že je kuchařka tak vysoko v žebříčku prodávaných knih. Navíc v té kuchařce jsou tak hrozné fotky... mé umělecké já trpí!

8. Kouzlo, díky kterému Vámi vybraný autor napíše knihu, jakou si jen zamanete
Od koho byste chtěli knihu na přání? Proč? A o čem by byla?

Rozhodně bych chtěla knihu od Roberta Holdstocka, ačkoliv už je po smrti. A bylo by mi úplně jedno, o čem by kniha byla. Robertovu tvorbu mám opravdu ráda, ale to už všichni asi víte.

9. Kouzlo Vám umožní přidat novou nebo oživit již zemřelou postavu v jakékoliv knize a určit jí její další osud
Koho byste nechali vstát z mrtvých anebo kam byste přidali jakou postavu? Jaký charakter by nová postava měla? Za jakým účelem by postava obživla/přibyla? Jaký by byl její život v knize?

Je těžké vybrat nějakou postavu, kterou bych chtěla obživit, aniž bych někomu spoilerovala. Navíc, asi bych se rozhodla, že žádnou postavu neobživým... Někomu to teď možná bude připadat sobecké či zlé, ale já to tak neberu. Neberu totiž smrt jako něco negativního. A navíc, všichni přeci jednou umřeme, ne?

10. Kouzlo, díky kterému můžete vytvořit vlastní svět kombinací již existujících světů a přesně si vybrat obyvatele, včetně postav z jakýchkoliv knih
Jaký svět byste vytvořili a kdo všechno by v něm měl žít? Jak by fungoval? Co by se tam dělo? Jak by tam žily určité existující postavy a jak by se zkřížily jejich osudy?

Takže... pravděpodobně by to byl svět, kde jsou Bradavice, protože na dopis z Bradavic čekám už nějaký ten pátek. A co se obyvatel týče, určitě bych tam nechala Hermionu s Ronem a Snapea. Místo by tam měla i Katniss s Peetou. Nesměla by mi tam chybět krásná Guiweeneth z Lesa mytág. Torraka i Renn z Letopisů z hlubin věků bych tam také uvítala. A v poslední řadě bych tam poskytla útočiště imaginárnímu kamarádovi Budovi. 

A já nominuji následující lidi:
Budu moc ráda, pokud tag vyplníte. Takže doufám, že vás nominace nijak neurazila, nenaštvala ani nic podobného a případně se těším na vaše odpovědi :)

8 komentářů:

  1. Super odpovědi! :) Se 7 naprosto souhlasím, ten člověk mi pije krev, a ať mi nikdo netvrdí že ho nemám ráda proto že nejsem slavná jako on a blablabla ._. :D
    Jinak děkuji za nominaci a 1.1.2015 se objeví u mě na blogu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uááá, spoileruješ mi v komentářích! :D

      Vymazat
    2. Omlouvám se za to smazání, ale nechtěla jsem, aby se to tu nějaký člověk takhle dočetl.. Jen ať si to všichni hezky přečtou v knize nebo si počkají na film

      Vymazat
    3. O spoiler ze závěrečné knihy z jedné trilogie. Zkrátka Sára napsala, že deváté kouzlo by použila jinak a tam zmínila ten spoiler. Na spoilery jsem strašně háklivá...

      Vymazat
  3. Jedenáctýho Doctora jsem zatím potkala jen ve vánočnim speciálu, ale... nedivím se ti! Je boží! :D
    Ta představa z pátý otázky... Nah, vypadá skvěle! :3

    Moc hezky zpracováno :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jedenáctka je nejvíc nejlepšejší! :D
      Jsem ráda, že se ta představa líbí i tobě :)
      Děkuji :)

      Vymazat