čtvrtek 25. září 2014

Quiche

Se třídou jsme měli francouzský piknik a každý měl něco přinést. Já jsem měla na starosti Quiche [Kiš] nebo-li slaný koláč. 
Rozhodla jsem se, že se s vámi podělím o recept. 

Ingredience:
1 listové těsto
250 ml smetany ke šlehání
3 vejce
100 g nivy
100 g ementálu
2 jarní cibulky
hrst vlašských ořechů
sůl, pepř

Postup:
Rozválejte si listové těsto a rozprostřete ho do formy (Dělala jsem je v plechu na muffiny, ale můžete použít normální koláčovou formu. Také jsem vymazala formu máslem, ale není to nutné). 
Nakrájejte nivu, ořechy a cibulky. Nakrájené kousky umístěte do formy. V misce smíchejte smetanu a vajíčka. Pořádně rozmíchejte. Do této směsi přisypte sůl, pepř a případně i jiné koření podle chuti. Vytvořenou tekutou směs nalijte do formy na již dříve přidané ingredience. 
Nastrouhejte sýr a posypejte s ním koláč.

Vložte do předehřáté trouby na 180-200°C a pečte 20-30 minut. (Pokud vám náplň během pečení vyskočí nahoru, nebojte se - při vyndání opět splaskne)

Quiche se může jíst teplý i studený.

Dobrou chuť!



4 komentáře:

  1. Páni, tohle vypadá skvěle! Trochu jsem se bála nějaké šunky apod. (vegetariánka), ale tohle, tohle je parádní! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já právě také pekla i pro vegetariány, takže tak.
      Určitě to někdy zkus, je to moc dobré :)

      Vymazat
  2. Tak to vypadá opravdu báječně :) A skvělý nápad udělat takové mini koláčky ve formách na muffiny, to se skvěle hodí právě takhle na cesty! :) Jelikož mám celodenní školu, tak bych si to v pohodě mohla upéct a vzít sebou na oběd - díky za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňááám!! Vyzerá to super. Milujem slané koláče z lístkového cesta a toto určite vyskúšam.
    Ja zvyčajne na rozvaľkané lístkové cesto dám kečup, šunku, ochutený cottage cheese, korenie a zrolujem to, potom to nakrájam a dám už len upiecť.

    OdpovědětVymazat