pátek 12. září 2014

Ovesné sušenky


Ingredience:
100 g jemně mletých vloček
120 g třtinového cukru
130 g změklého másla
1 lžíce kakaa
100 g jemně mletých ořechů
1 lžička skořice
1,5 lžičky prášku do pečiva
180 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli

Postup:
Nejprve spojíme v misce vločky, ořechy (použila jsem vlašské, ale je to na vás), cukr, sůl a skořici. Nejlépe se ingredience spojovali pomocí vidličky. Když už máte vzniklou hmotu připomínající drobenku, zapracujte tam ještě vejce. Nakonec prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva (můžete použít i kypřící prášek do perníku). Na spojení těchto ingrediencí už asi budete muset použít ruce. Když vám vznikne nelepivé, tvarovatelné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a alespoň 30 minut ho nechte uležet v lednici.

Placičky pečte zhruba po dobu 15 minut, avšak záleží na troubě. Můj první plech byl málo, druhý sem mohla vyndat tak o dvě tři minuty dříve, … Ale třetí plech už byl ideální.Rozehřejte si troubu cca na 170°C a připravte si plech s pečícím papírem. Následně musíte udělat z těsta placičky. Nejlépe se mi osvědčilo udělat kuličku a pak jí rozplácnout. Placičky Rozendejte na plech - nemusí být extra velké mezery, protože placičky se při pečení neroztahují.

Doporučuji se studeným mlékem.



2 komentáře:

  1. Jů! no tak to je ňamka! Chytla mě žravá, tak si je půjdu asi upatlat :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pak dej případně vědět jak dopadly a jak chutnaly ;)
      Ale musím tě upozornit, že toto není recenze, takže ti to nemohu počítat jako komentář do soutěže (Nebylo by to fér vůči ostatním)

      Vymazat